Teràpia neural

Què és la teràpia neural?

terapianeural2

La Teràpia Neural té el seu origen en les observacions de Leriche i més tard els germans Huneke que van observar còm desapareixien dolors llunyans després d’anestesiar una cicatriu, o còm en practicar extraccions dentals, una o diverses malalties desapareixien en el mateix moment de l’extracció, o que simples injeccions intramusculars al deltoides eliminaven, de vegades de forma instantània, mals de cap, marejos, sordeses, insomnis …

Van començar a teoritzar sobre processos elèctrics que corrien per vies nerviós-vegetatives i que per tant un camp interferent nerviós, podia ser la causa desencadenant d’una malaltia apareguda en un lloc llunyà del cos.

Hem de considerar que tots els òrgans del nostre cos estan rel·lacionats entre ells, ja que ment, òrgans i teixits comparteixen la mateixa matriu extracel·lular i estan connectats a una mateixa xarxa nerviosa: el Sistema Nerviós Vegetatiu. Aquest regula les funcions d’òrgans i teixits, integrant-los i mantenint el millor equilibri possible. Qualsevol irritació sobre aquesta xarxa nerviosa (cicatrius, infeccions, intervencions quirúrgiques, estrès emocional … ) pot alterar el Sistema Neurovegetatiu i així aparèixer símptomes diversos en qualsevol zona de cos.

Per a què o qui està indicat?

Són moltes les patologies susceptibles de tractar-se amb Teràpia Neural:

  • >Fibromiàlgia 
  • >Migranyes i cefalees
  • >Neuràlgies facials i bucals
  • >Neuràlgia del trigemin
  • >Inflamacions o disfuncions (agudes o cròniques) en músculs, tendons i articulacions
  • >Cervicàlgies
  • >Marejos i vertígens
  • >Cicatrius retràctils o adherències de cesàrees

Un dels grans avantatges d’aquest sistema és la manca d’efectes secundaris i la rapidesa d’acció.

En què consisteix el tractament?

La Teràpia Neural busca neutralitzar aquestes irritacions que, afectant al to neurovegetatiu, afavoreixen processos patològics. Aquesta neutralització s’aconsegueix mitjançant petites infiltracions d’un anestèsic local en baixes concentracions en els llocs on el Sistema Nerviós Vegetatiu ha patit l’agressió.

Eliminant aquesta irritació crònica es pretén reactivar els mecanismes de regulació del cos i que els teixits recuperin l’equilibri perdut.

Related Projects