Infiltracions col·lagen

infiltracioncolageno

Què és el col·lagen?

El col·làgen és la proteïna més abundant del cos humà. Està present en els ossos, tendons, en les càpsules de les articulacions, músculs, lligaments, fàscies, en les dents i les membranes seroses, en la pell i en la matriu extracel·lular.

Amb el pas del temps el nostre organisme perd col·làgen alhora que també perd la capacitat per a regenerar-lo. La integritat de les fibres de col·làgen es pot deteriorar degut a canvis mecànics, postura incorrecta, colagenopaties associades a l’envelliment, malalties inflamatòries cròniques… El punt màxim de la biosíntesi de col·làgen en els humans està situat a 50 anys i a partir d’aquest moment hi ha un descens molt ràpid.

Per a què o qui està indicat?

Totes aquestes estructures estan sotmeses al desgast a causa del pas del temps, l’envelliment, el desgast articular, els traumatismes, l’excés de pes, us excessiu, moviments repetitius… etc. que causen esgotament i dany progressiu del col·làgen tipus I. El mateix succeeix amb les proteïnes que el configuren.

Per això és de màxima importància millorar l’aport addicional de col·làgen per a optimitzar les condicions que contribueixen al manteniment de la mobilitat de les articulacions i la qualitat dels teixits. El suministre de nutrients en les articulacions es realitza a través de la circulació de la membrana articular, que es pot lesionar per desgast i inflamació. El desgast del cartíl·lag en les articulacions és la principal causa de l’artrosi.

L’aportació addicional de col·làgen està pensada per prevenir l’avanç d’aquesta patologia.

En què consisteix el tractament?

El tractament amb injectables millora la constitució histològica de l’estructura anatòmica en la que s’injecta el producte sanitari de col·làgen.

A més d’existir en el mercat complements orals realment bons, ara disposem d’aquest mètode innovador i eficaç per al tractament de patologies músculo-esquelètiques mitjançant les infiltracions locals de col·làgen, que s’apliquen en l’àrea periarticular, intraarticular o intradèrmica. La pauta recomenada és una infiltració setmanal, repetint-la unes 5 -8 sessions segons la patologia i localització.

Related Projects